Blogg

Cover Art – Litt Blanding. Spennende saker:)

Her Kommer Noe litt annerledes.
Jeg ble kontaktet av Lisbeth Høva (AD på disse prosjektene) om jeg var interessert i litt cover art fra en som faktisk var med på og lage disse cover-ene på 80 og 90 tallet.

Denne hyggelige damen produserte haugevis med VHS covers (og Video 2000/ Beta..), filmplakater, sjokkselgere mm. Hadde kunder som Fram Film, Kommunenes Filmsentral, Vam & Vennerø, Egmont Film, Grappa Records, Buena Vista, mm.

Tusen Takk til Lisbeth for og ville bidra til litt nostalgi fra de gode gamle videodager:)

Her er litt morsomme historier til noen av coverene:
——————————————————————————————————————–

Alt nedenfor her er limt rett inn fra hennes mail:
——————————————————————————————————————–

Kom forresten på en kurositet til vedr coverne på Bullman-filmene;

Vi brukte et foto-firma i Stockholm, siden vi stort sett manglet alt til filmen og måtte produsere cover-illustrasjonene selv.

Første coveret gikk bra, det andre derimot – da greide de å pådra seg full utrykning av anti-terror politiet siden de hadde glemt å varsle at de skulle fotografere en med pistol på motorveien..  

Og jaggu greide de det på det siste også hvor de fotograferte inne i et parkeringshus m maskinpistol. En tilfeldig forbipasserende varslet Polisen og da kom anti-terror styrkene på uttrykning enda en gang, hakket surere enn sist.. Men de fikk testet beredskapen sin, og jeg tror fotografen husket å varsle neste gang han skulle ha litt action i fotoshootene sine..

Generelt var det hektisk periode i videobransjen på midten av 80-tallet og utover. Det var ekstremt dyre lisenser så distributørene hadde kort tid på seg på å produsere cover/filmer. Det var sjelden vi fikk skikkelige bakgrunnsmaterialer til filmene, spesielt på “b-filmene”..

Kurositet: Damen på det første front-coveret her (The killing hour) var vår søte reklamesekretær som stilte opp som modell, siden vi måtte lage coverillustrasjon selv. Hun ringte hjem til sin mor i Danmark og fortalte at hun skulle være modell for et videocover, moren ble selvsagt veldig stolt og glad – helt til Kirsten fortsatte: “som lik”.. Da ble det stille i den andre enden… Veldig sporty innsats ihvertfall 🙂